Amnesty groep
Breda

Werkgroep Breda

 Amnesty International:

- is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie
- streeft de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens na
- doet onderzoek naar ernstige schendingen van deze rechten en voert actie om die schendingen tegen te gaan en te voorkomen.
 
De groep Amnesty Breda is een onderafdeling van Amnesty International. Met tal van acties brengt Amnesty Breda mensenrechtenschendingen onder de aandacht.

In september vindt jaarlijks het popfestival Breda Barst plaats in het Valkenberg. Amnesty Breda is daar aanwezig met een petitie waarin een regering om de vrijlating van een gevangene wordt gevraagd. Ons festivalteam vraagt bezoekers de petitie te ondertekenen.

 Wil je ook mee doen in het festivalteam? Geef je dan op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty Breda organiseert een Write for Rights evenement waar brieven naar regeringen worden geschreven voor mensen waarvan de rechten worden geschonden. 


In maart collecteren we in de collecteweek van Amnesty.

Wil je ook collecteren? Of voel je je geroepen om in jouw wijk de collecte te organiseren? Geef je dan op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Gastdocenten in Breda geven met een uitgebreid pakket les- en actiematerialen gastlessen op basisscholen en middelbare scholen.

Houd je van aanpakken en werk je graag met kinderen en jongeren? Word dan ook gastdocent voor Amnesty en geef je op voor de eerstvolgende training door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Breda en Terheijden worden schrijfochtenden georganiseerd.

Wil je ook een schrijfochtend bezoeken? Geef je dan op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.